Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Tuesday, April 11, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 APRIL

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 7 & 8 APRIL

1. PM NARENDRA MODI LAID THE FOUNDATION STONE OF A MULTI-MODAL TERMINAL ON RIVER GANGA IN WHICH DISTRICT OF JHARKHAND?
a) Ranchi
b) Sahibganj
c) Bokaro
d) Chatra

ANS - B
2. ‘JHARGRAM’ HAS BEEN DECLARED AS 22ND DISTRICT OF WHICH INDIAN STATE?
a) Telangana
b) Madhya Pradesh
c) Andhra Pradesh
d) West Bengal

ANS - D
3. POST ANNOUNCEMENT OF RBI’S 1ST BI-MONTHLY MONETARY POLICY STATEMENT FOR FINANCIAL YEAR 2017-18, THE REVERSE REPO RATE STANDS AT:
a) 5.50%
b) 5.25%
c) 6.00%
d) 5.75%

ANS - C
4. WHO AMONG THE FOLLOWING TOOK CHARGE AS NEW EXECUTIVE DIRECTOR OF RBI?
a) Malvika Sinha
b) Avani Parikh
c) Shikha Patni
d) Prabha Menon

ANS - A
5. ‘INTERNATIONAL DAY OF SPORT FOR DEVELOPMENT AND PEACE’ IS CELEBRATED ON WHICH DATE EVERY YEAR?
a) 4th April
b) 3rd April
c) 6th April
d) 5th April

ANS - C
6.  CHIEF MINISTER OF WHICH STATE HAS LAUNCHED ‘DEENDAYAL RASOI YOJANA’ IN 49 DISTRICTS OF THE STATE?
a) Haryana
b) Rajasthan
c) Madhya Pradesh
d) Bihar

ANS - C
7.  INDIA HAS SIGNED $175 MILLION LOAN AGREEMENT WITH WHICH INTERNATIONAL FINANCIAL ORGANISATION FOR IMPROVING SOLAR TRANSMISSION SYSTEM?
a) New Development Bank
b) World Bank
c) International Monetary Fund
d) Asian Development Bank

ANS - A
8.  ISRO AND INDIAN AGRICULTURE MINISTRY HAVE DECIDED TO TEAM UP TO GEO-TAG AGRICULTURAL ASSETS. WHAT IS THE PURPOSE BEHIND THIS TIE-UP?
a) Formulating schemes for development in the agricultural sector
b) Getting real time status of agricultural assets
c) Better land and crop management
d) All of the above

ANS - D
9.  US BASED NATIONAL BASKETBALL ASSOCIATION HAS LAUNCHED INDIA’S FIRST BASKETBALL SCHOOL IN WHICH CITY?
a) New Delhi
b) Mumbai
c) Kochi
d) Kolkata

ANS - B
10.  WORLD HEALTH DAY’ IS CELEBRATED ON WHICH DATE EVERY YEAR?
a) 7th April
b) 5th April
c) 6th April
d) 8th April


ANS - A
Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS