Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Thursday, July 6, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 3 & 4 JULY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 3 & 4 JULY

1. WHO AMONG THE FOLLOWING WILL TAKE CHARGE AS THE 21ST CHIEF ELECTION COMMISSIONER OF INDIA?
a) Rakesh Gandhi
b) Achal Kumar Jyoti
c) Kailash Nath Arora
d) Javed Siddiqui

ANS - B
2. ‘VIKRIKAR BHAVAN’ THE HEADQUARTERS OF _______ GOVERNMENT’S ERSTWHILE SALES TAX DEPARTMENT, WAS RENAMED AS ‘GST BHAVAN” AS THE NEW TAX REGIME ROLLED OUT?
a) Maharashtra
b) Gujarat
c) Madhya Pradesh
d) Uttar Pradesh

ANS - A
3. CHIEF MINISTER OF WHICH STATE HAS DECIDED TO PRESENT A SEPARATE AGRICULTURE BUDGET FOR THE STATE FROM NEXT YEAR?
a) Jharkhand
b) Chhattisgarh
c) Andhra Pradesh
d) Telangana

ANS - D
4. WHO HAS HONOURED WITH INDIAN OF THE YEAR AWARD BY BRANDS ACADEMY IN NEW DELHI?
a) Kiran Desai
b) Jhumpa Lahiri
c) Preeti Shenoy
d) Shobha De

ANS - C
5. WHO AMONG THE FOLLOWING BECAME THE 1ST INDIAN BATSMAN TO HIT MORE THAN 200 SIXES IN ONE DAY INTERNATIONAL CRICKET?
a) Virat Kohli
b) Yuvraj Singh
c) Shikhar Dhawan
d) M S Dhoni

ANS - D
6.  FOUNDATION STONE OF THE INDIA’S BIGGEST GLOBAL SKILL PARK WAS LAID IN?
a) Ranchi
b) Jaipur
c) Kolkata
d) Bhopal

ANS - D
7.  WHICH AMONG THE FOLLOWING ENTITY COMMENCED THE OPERATIONS AS A PAYMENTS BANK WITH EFFECT FROM 30TH JUNE?
a) Aditya Birla Nuvo Payments Bank
b) FINO Pay Tech
c) Vodafone M-Pesa  Payments Bank
d) Reliance Industries Payments Bank

ANS - B
8.  NATIONAL PAYMENTS CORPORATION OF INDIA ANNOUNCED THAT ITS UNIFIED PAYMENTS INTERFACE HAS CROSSED _____ TRANSACTIONS MARK IN JUNE 2017?
a) 1 cr
b) 5 cr
c) 2 cr
d) 4 cr

ANS - A
9.  WHO AMONG THE FOLLOWING BECAME THE 1ST INDIAN DRIVER TO WIN IN THE FIA FORMULA 3 EUROPEAN CHAMPIONSHIP CLAIMING VICTORY AT NORISRING IN THE FINAL RACE OF ROUND 5?
a) Jayram Karthik
b) Vinesh Mehta
c) Jehan Daruvala
d) Nishkarsh Rao

ANS - C
10.  THE PRESIDENT OF INDIA, SHRI PRANAB MUKHERJEE RECEIVED THE 1ST COPY OF A BOOK “PRESIDENT PRANAB MUKHERJEE – A STATESMAN” FROM ______ AT A FUNCTION HELD AT RASHTRAPATI BHAVAN?
a) Home Minister Rajnath Singh
b) Prime Minister Narendra Modi
c) Finance Minister Arun Jaitley
d) Lok Sabha Speaker Sumitra Mahajan

ANS - B


Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS