Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Friday, August 18, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 15 & 16 AUG

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ – 15 & 16 AUG

1. WITH WHICH COUNTRY, INDIA WILL HOLD A MAJOR TRI-SERVICE MILITARY EXERCISE ‘INDRA’ IN OCTOBER 2017 INVOLVING ARMIES, NAVIES AND THE AIR FORCES?
a) France
b) UK
c) Russia
d) US

ANS - C
2. THE INDIAN NAVY WOULD JOIN THE CHINESE NAVY IN THE MAIDEN INTERNATIONAL MARITIME SEARCH AND RESCUE EXERCISE TO BE CHAIRED BY ______AT THE INDIAN OCEAN NAVAL SYMPOSIUM IN NOVEMBER 2017?
a) Bangladesh
b) Myanmar
c) Sri Lanka
d) Thailand

ANS - A
3. SANTOSH SHARMA HAS BEEN APPOINTED AS CHAIRMAN AND MANAGING DIRECTOR OF WHICH PUBLIC SECTOR ENTERPRISE?
a) Bharat Heavy Electricals Limited
b) Steel Authority of India Ltd.
c) Oil and Natural Gas Corporation Limited
d) Hindustan Copper Limited

ANS - D
4. PAKISTAN HOISTED THE LARGEST FLAG IN ITS HISTORY IN WHICH CITY TO MARK THE COUNTRY’S 70TH INDEPENDENCE DAY?
a) Karachi
b) Lahore
c) Peshawar
d) Islamabad

ANS - B
5. INDIA’S 1ST RAILWAYS DISASTER MANAGEMENT VILLAGE IS EXPECTED TO COME UP BY DECEMBER 2018 NEAR?
a) Bengaluru
b) Bhopal
c) Vizag
d) Rajkot

ANS - A
6.  WHO AMONG THE FOLLOWING HAVE BEEN AWARDED THE KIRTI CHAKRA, THE SECOND HIGHEST GALLANTRY AWARD IN PEACE TIME?
a) Major David Manlun and Preetam Singh Kunwar
b) Chetan Kumar Cheetah and Pramod Kumar
c) Havildar Giris Gurung
d) All of the above

ANS - D
7.  ODISHA GOVERNMENT WILL SOON LAUNCH “DURGAMA ANCHALARE MALARIA NIRAKARAN” (DAMON), A SPECIAL PROGRAMME TO PREVENT THE SPREAD OF MALARIA IN REMOTE AREAS OF ______ DISTRICT?
a) Khordha district
b) Nuapada district
c) Ganjam district
d) Kandhamal district

ANS - C
8.   CHIEF MINISTER OF WHICH STATE LAUNCHED NAMO YUVA ROJGAR KENDRA AN INITIATIVE PROVIDING JOB OPPORTUNITIES TO UNEMPLOYED YOUTH?
a) Gujarat
b) Maharashtra
c) Rajasthan
d) Madhya Pradesh

ANS - B
9.  THE 5-DAY LONG INDIA-ASEAN YOUTH SUMMIT STARTED IN?
a) Bhopal
b) Mumbai
c) Jaipur
d) Kochi

ANS - A
10.  WHICH CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY INITIATIVE WAS LAUNCHED BY STATE BANK OF INDIA TO WORK IN THE AREAS OF HEALTH, EDUCATION, ENVIRONMENT AND RURAL INFRASTRUCTURE?
a) SBI Grameen Seva
b) SBI Rural Seva
c) SBI Gram Seva
d) SBI Village Seva


ANS - C
Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS