Choose Your Language

Thursday, May 26, 2016

QUANT QUIZ - 29 FOR SBI CLERK & PO – MIX TOPIC

QUANT QUIZ - 29 FOR SBI CLERK & PO – MIX TOPIC

Q.1  Naval can swim in still water at a speed of 8 km/hr. If the speed of the current would have been 6 km/hr, then the naval could swim 70 km.
(a) upstream in 35 hours
(b) downstream in 15 hours
 
(c) upstream in 4 hours

(d) downstream in 6 hours
(e) none of these

Q.2  Rajat and Meena started a business with initial investments in the ratio 2 : 7 and their annual profits were in the ratio 4 : 21. If Rajat  invested the money for 8 months, and Meena invested his money for y months, then the value of y is 
(a) 7 
(b) 6
   
(c) 12
   
(d) 8
(e) none of these
Q.3 A reduction of 20% in the price of wheat enables a man to buy 25 grams of wheat more for a rupee. How much wheat could originally he had for a rupee? 
(a) 350 grams 
(b) 500 grams
  
(c) 100 grams
  
(d) 250 grams
(e) none of these
Q.4 A table fan in a shop is offered at a discount of 10%. It is sold during clearance sale at 6% discount over the already discounted price at Rs. 846/- . The original marked price of the table fan is:
(a) Rs. 850/-
(b) Rs. 1000/-
(c) Rs. 946/-
(d) Rs. 900/-
(e)Rs. 896/-
Q.5 Tarun bought a T.V. with 18% discount on the labeled price. Had he bought it with 24% discount, he would have saved Rs. 600/-. At what price did he buy the T.V.?
(a) Rs. 7,500/- 
(b) Rs. 7, 400/-
 
(c) Rs. 8, 000/-
 
(d) Rs. 8, 500/-
 
(e)none of these
Q.6 Two vessels contain milk and water in the ratio 5 : 2 and 7 : 6. Find the ratio in which the contents of the two vessels have to be mixed to get a new mixture in which he ratio of milk and water is 8:5.
(a) 7:9
(b) 9:7
(c) 1:2
(d) 2:1
(e)none of these

Q.7   In a test, A scored 15% less than B and B scored 10% more than C. If  C scored 320 marks out of 400, then A’s marks are:
(a) 350
(b) 300
(c) 310
(d) 325
(e)none of these
Q.8 A garrison is provided with ration for 72 soldiers to last for 54 days. Find how long would the same amount of food last for 90 soldiers, if he individual ration is reduced by 10?
(a) 54 days
(b) 126 days
(c) 48 days
(d) 72 days
(e)none of these
Q.9 A seller uses 920 gm in place of one kg to sell his goods. When he sells his article at 15% gain on cost price, the actual percentage of profit is: 
1)25
2)30
3)20
4)15
5)16


Q.10  A, B and C have to type 506 pages to finish an assignment. A can type a page in 12 minutes, B in 15 minutes and C in 24 minutes. If they divide the task into three parts so that all three of them spend equal amount of time in typing, what is the number of pages that B should type? 
1) 172
2) 176
3) 154
4) 168
5) 164

ANSWERS
1.A, 2.C, 3.C, 4.B, 5.C, 6.A, 7.B, 8.C, 9.A, 10.B,

For Full Explanation Of Each Question CLICK HERE







 














Share this

0 Comment to "QUANT QUIZ - 29 FOR SBI CLERK & PO – MIX TOPIC"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN