Choose Your Language

Sunday, May 29, 2016

QUANT QUIZ - 30 FOR SBI CLERK & PO – MIX TOPIC

QUANT QUIZ - 30 FOR SBI CLERK & PO – MIX TOPIC

Q.1  The number of students studying maths, S.S and Craft  in an Institute in the year 1999  were in the ratio 6 : 8 : 5 respectively if the number in the three disciplines increased by 10%, 40% and 50% respectively in the year 2000, what was the new respective ratio?
A) 4:5:6     
B)
 66 :112 :75
C)
 25: 11 : 13 
D)
 Cannot be determined 
E)
 None of these

Q.2 In how many different ways can the letters of the word ‘READING’ be rearranged"
A) 5040
B) 360
C) 4050
D) 144
E)
 None of these

Q.3  4 Boys can complete a work in 10 days and 6 Girls take 9 days to complete the same work. How many days will 5 Boys and 3 girls  take to complete the work?
A)  5 7/13 
B)
  6 7/13
C)
  7
D)
 8
5)
  None of these

Q.4  A tank is filled in 6 hours by three pipes A, B and C. The pipe C is thrice as fast as B and A is twice as fast as B. How much time will pipe B alone take to fill the tank?
a) 35 hour
b) 75 hour
c) 30 hour
d) 44 hour
e) None of these

Q.5  The ratio of the no. of male to the no. of female  in a college of 600 strength is 2: 3. If 20 new girls are admitted in the school, find how many new male may be admitted so that the ratio of the no. of male to the no. of female may change to 4 : 5.
A) 60 
B) 64
C) 70
D) 74
E) None of these 

Q.6 Two pipes A and B can fill a tank in 12 min. and 20 min. respectively. A water pipe C can empty the tank in 15 min. First A and B are opened. After 5 minutes, C is opened. In how much time, the tank is full?
A) 10 minutes
B) 12 minutes
C) 15 minutes
D) 20 minutes
E)  None of these.

Q.7 Naveen buy a Television  for Rs. 10,000 and spent Rs. 200 on transportation and Rs. 500 on installation.what is the selling price to make a profit of 20%?
A) Rs. 14,140 
B) Rs. 13,140 
C) Rs. 12,840
D) Rs. 15,365 
E) None of these.

Q.8  A 200-metre long train running at the speed of 40 km/hour will take how much time to cross another 400 metre long train running in opposite directions at the speed of 32 km/hour?
A) 30 seconds  
B) 3 seconds 
C) 50 seconds
D) 4 seconds 
E) None of these

Q.9  Naresh start a busniss investing an amount of Rs. 20,000. Eight months later Reeta joined her with an amount of Rs. 50,000. At the end of one year they earned a profit of Rs. 24,000. What is Naresh's   share in the profit? 
A) Rs. 8,000  
B) Rs. 9,000 
C) Rs. 14,000
D) Rs 16,000 
E) None of these

Q.10  Neha  alone can make 60 baskets in 3 days and Tina alone can make 60 baskets in 12 days. In how many days can Neha and Tina together make 60 baskets? 
A) 2 (2/5) days 
B) 3 (3/5) days 
C) 3 (1/2 ) days
D) 2(1/2) days 
E) None of these 

ANSWERS
1.B, 2.A, 3.A, 4.C, 5.B, 6.A, 7.C, 8.A, 9.B, 10.A,
For Full Explanation Of Each Question CLICK HERE












.





Share this

0 Comment to "QUANT QUIZ - 30 FOR SBI CLERK & PO – MIX TOPIC"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN