Choose Your Language

Tuesday, August 9, 2016

DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ - 9 AUGUST

DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ - 9 AUGUST

1.    Who of the following created history by becoming the first Indian gymnast to enter the Olympic final at the Rio Olympic Centre?
a)    Deepika Kumari
b)    Dipa Karmakar
c)    Yelena Produnova
d)    Ashish Kumar

2.    Who of the following headed the BCCI Panel that was formed to advice on SC verdict on implementation of Justice Lodha committee recommendations?
a)    Justice (retd) Markandey Katju
b)    Ram Jethmalani
c)    Justice (retd) MB Shah
d)    Madhav Chitale

3.    Which App was launched by Union Government in August 2016 to enable citizens’ associate more and more with Swachh Bharat Mission in urban areas?
a)    SwachhIndia App
b)    SwachhBharat App
c)    Swachhata App
d)    SwachhBharatAbhiyan App

4    Prime Minister Narendra Modi in August 2016 launched Mission Bhagiratha in which state?
a)    Uttar Pradesh
b)    Telangana
c)    Andhra Pradesh
d)    Uttarakhand

5.    Who of the following was sworn-in as the deputy Chief Minister of Gujarat?
a)    Vijay Rupani
b)    Saurabh Patel
c)    Nitin Patel
d)    Ganpat Vasava

6.    Who of the following was sworn-in as the 16th Chief Minister of Gujarat?
a)    Vijay Rupani
b)    Nitin Patel
c)    Saurabh Patel
d)    Ganpat Vasava

7.    Name the state that launched ‘Baristha Bunakar Sahayata Yojana’, a special assistance scheme for elderly weavers.
a)    Odisha
b)    Karnataka
c)    Telangana
d)    Assam

8.    Name the state that launched an online service for consumers to apply for low-tension service connections.
a)    Delhi
b)    Tamil Nadu
c)    Karnataka
d)    Assam

9.    Name the portal launched by the Reserve Bank of India (RBI) to check illegal money collection?
a)    Sanchay
b)    Sachet
c)    Sanchit
d)    Nirikshak

10.    What is the theme of the World Breastfeeding Week 2016?
a)    Breastfeeding: A key to Sustainable Development
b)    Breastfeeding and Work – Let's Make it Work!
c)    Breastfeeding: A Winning Goal for Life
d)    None of the above
ANSWER

1.B, 2.A, 3.C, 4.B, 5.C, 6.A, 7.A, 8.B, 9.B, 10.A,

Share this

0 Comment to "DAILY CURRENT AFFAIRS QUIZ - 9 AUGUST"

Post a Comment

Popular Posts

About Admin

My photo

My name is Pankaj. By Profession working as a software engineer and by choice working as a Professional blogger from last 4 years. I am the Founder & Administrator of many websites. One of My popular websites is: www.Govtjobsportal.in. Me and My Team Devotee most of our time in updating and maintaining our blogs.
Check me out on one of the following social Media Platform:
On Facebook: PANKAJ RATTAN ; 
On PINTEREST : PANKAJ RATTAN
On Linkedin: PANKAJ RATTAN
On Twitter:  PANKAJ RATTAN