Choose Your Language

Friday, September 2, 2016

BANKING QUIZ - 49 FOR IBPS-PO & CLERK EXAM

BANKING QUIZ - 49 FOR IBPS-PO & CLERK EXAM

1. Which bank launched host of digital banking solutions including green PIN and enhancement of its mobile app?
A. PNB
B. HDFC
C. SBI
D. ICICI

2. NIIF stands for
A. National Integration and Infrastructure Fund
B. National Investment and Infrastructure Fund
C. Net Investment and Information Fund
D. None of these

3. Which firm’s para-banking license scrapped by RBI?
A. Fino PayTech Limited
B. Bajaj Finance
C. Sahara India
D. None of these

4. Which bank has launched an electronic fund management system for direct and faster release of wages under the Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme?
A. State Bank of Hyderabad
B. OBC
C. SBI
D. State Bank of Travancore

5. Insta Account launched by _________
A. HDFC
B. ICICI
C. Axis
D. SBI


6. Which bank launched Malayalam and Hindi language versions for its mobile banking application?
A. Federal
B. HDFC
C. Axis
D. ICICI
7. Which of the following scheme is related to Financial Inclusion?
(a) AADHAR
(b) AAY
(c) Swavalamban
(d) Swabhiman
(e) All of the above

8. _______ launched “MUDRA card” under Pradhan Mantri Mudra Yojna (PMMY) to provide easier credit facilities to micro units started by entrepreneurs engaged in non-farm activities.
A. State Bank of Travancore
B. State Bank of Hyderabad
C. State Bank of Bikaner and Jaipur
D. State Bank of Patiala

9. Which bank launched Chillr Mobile app and becomes the first public sector bank to partner with Chillr?
A. SBI
B. Dena Bank
C. Bank of Baroda
D. ICICI Bank

10. Which bank launched skill development mission initiated by the Centre to train millions of youths and make India a hub for skilled workforce?
A. Federal Bank
B. SBI
C. Yes Bank
D. ICICI Bank

Answer Key
1.A, 2.B, 3.C, 4.D, 5.B, 6.A, 7.D, 8.C, 9.C, 10.A,



Share this

0 Comment to "BANKING QUIZ - 49 FOR IBPS-PO & CLERK EXAM"

Post a Comment

Popular Posts