Choose Your Language

Friday, September 2, 2016

REASONING QUIZ-71 FOR IBPS- PO & CLERK

REASONING QUIZ-71 FOR IBPS- PO & CLERK

Directions (1-5): Study the following information carefully to answer the given questions

There are six boys P, Q, R, S, T and U. They want to go out with six girls A, B, C, D, E and F, not necessarily in the same order. The pairs went to different cities Shimla, Goa, Darjeeling, Surat and two of them went to Jodhpur. They like different bikes viz CBZ, Splender, Enticer and Royal Enfield. But CBZ and Splender are preferred by two pairs. Further information is as follows:

P and S visit Jodhpur but do not like either CBZ or Royal Enfield
U does not go out with E. Both of them do not like Enticer.
D and C wants to go to Shimla and Darjeeling respectively. The persons visiting Goa like the same bike as Q does.
R goes out with F to Goa but does not like either Splender or Royal Enfield.
Q goes to Shimla and likes CBZ.
T does not go out either with A or B; he does not go to Darjeeling; he likes neither Enticer nor Splender.

1. Which bike does C like?
a) CBZ
b) Splender
c) Royal  Enfield
d) Enticer
e) None of these

2. If P goes out with A, who among the following likes Enticer?
a) Q
b) R
c) T
d) P
e) Can’t be determine

3. Who went to Surat?
a) RF
b) UC
c) QD
d) TE
e) None of these

4. Which bike does D like?
a) Royal Enfield
b) Enticer
c) Splender
d) CBZ
e) None of these

5. Who among the following visits Darjeeling?
a) C
b) Q
c) P
d) U
e) Both a and d


Directions (6-10): Study the following information carefully to answer the given questions

Amongst five friends, A, B, C, D and E, each got a different percentage of marks in the class 10th examination, D scored more than B but less than E. B has got 82% marks. The one who scored the lowest marks, scored 73% marks, and the one who scored the maximum, scored 95% marks. C scored more than only A.

6. Who scored the second lowest marks?
a) C
b) A
c) B
d) E
e) None of these

7. Who among the following is most likely to have scored 85% marks?
a) C
b) D
c) E
d) Can’t be determined
e) None of these

8. Which of the following could possibly be C’s percentage?
a) 82%
b) 80%
c) 75%
d) Can’t be determined
e) None of these

9. Which of the following is true with respect to the given information?
a) C’s percentage was definitely less than 65%.
b) E scored the second highest percentage.
c) Only two people scored more than A.
d) The possible percentage obtained by D is 98%.
e) None of these

10. Which of the following is false with respect to the given information?
a) B scored more than only C and A
b) C scored 80% marks
c) E scored the highest percentage.
d) A scored the least percentage.
e) All are true

ANSWER KEY
1.B, 2.E, 3.D, 4.D, 5.E, 6.A, 7.B, 8.B, 9.E, 10.B,




Share this

0 Comment to "REASONING QUIZ-71 FOR IBPS- PO & CLERK"

Post a Comment

Popular Posts