Choose Your Language

Saturday, October 1, 2016

REASONING QUIZ-82 FOR IBPS- PO & CLERK

REASONING QUIZ-82 FOR IBPS- PO & CLERK

I. Study the following networking carefully to answer the given questions (1-5)

Seven friends A, B, C, D, E, F and G appear for IIT exam on different dates in April viz 5th, 6th, 12th, 13th, 19th, 25th and 26th but not necessarily in the same order. Each of them belongs to different cities viz Patna, Kota, Jaipur, Chandigarh, Ranchi, Raipur and Pune but not necessarily in the same order.
The one who belongs to Patna appears in the exam on 25th April. G belongs to Kota and appears in the exam on 12th April. B appears in the exam immediately before E. B does not appear in the exam on a day after G. The one who belongs to Pune does not appear in the exam on or before 19th April. The one who belongs to Jaipur appears in the exam immediately after C. C does not belong to Raipur and Chandigarh. The one who belongs to Jaipur does not appear in the exam immediately before or after G. F does not appear in the exam on 26th April nor does he belong to Jaipur. D appears in the exam on a day before A.

1. Who among the following belongs to Ranchi?
A.A
B.B
C.C
D.D
E. None of these

2. F belongs to which of the following cities?
A. Patna
B. Kota
C. Jaipur
D. Ranchi
E. None of these

3. On which day does B appear in the exam?
A. April 5th
B. April 19th
C. April 13th
D. April 26th
E. None of these

4. Which of the following is true?
A.D-April 6th
B.E-Kota
C.G-April 12th
D.A-Jaipur
E. None of these

5. Who wrote the exam on April 26th?
A.D-Patna
B.E-Pune
C.G-Kota
D.A-Pune
E. None of these


II. Study the following networking carefully to answer the given questions (6-10)

Eight persons A, B, C, D, E, F, G and H belonging to different cities viz Jaipur, KASHMIR, BHOPAL, Mumbai, RAIPUR, Banaras, Lucknow and Ambala, but not necessarily in the same order, went to Bangalore to attend an IT programme .Each had a different specialization, viz Coding, E-commerce, Presentation, Android, Designing, Networking Technology, AUTO-CAD and Database, but not necessarily in the same order.
E is from RAIPUR. G does not have specialization in Coding or E-commerce. C is from BHOPAL and he has specialization in Designing. Neither F nor G has specialization in Android or Networking Technology. One who is from RAIPUR has specialization in AUTO-CAD. A and B have specialization either in Networking Technology or in Database.
D does not have specialization in Android and F does not have specialization in E-commerce. One who is from Ambala has specialization in Coding and one who is from Mumbai has specialization in E-commerce. G and H belong either to Lucknow or to Banaras.
A and G do not belong to KASHMIR and Lucknow respectively. One who belongs to Jaipur has specialization in Database.

6. The person with specialization in Networking Technology comes from which of the following cities?
A. BHOPAL
B. KASHMIR
C. Mumbai
D. Jaipur
E. None of these

7. Which of the following persons is from Ambala?
A. G
B. H
C. F
D. C
E. None of these

8. Who is specialized in E-commerce?
A. A
B. B
C. C
D. D
E. None of these

9. Which of the following is true?
A. H – RAIPUR
B. G – Ambala
C. A – Jaipur
D. F – Banaras
E. None of these

10. Which of the following is not true?
A. H – Presesentation
B. C – Designing
C. E – AUTO-CAD
D. D – E-commerce
E. None of these

ANSWER KEY

1.C, 2.A, 3.A, 4.C, 5.D, 6.B, 7.C, 8.D, 9.C, 10.A,

Share this

0 Comment to "REASONING QUIZ-82 FOR IBPS- PO & CLERK"

Post a Comment

Popular Posts