Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Monday, January 9, 2017

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 7 JANUARY

DAILY CURRENT AFFAIR QUIZ - 7 JANUARY

1.  WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE CHAIRMAN OF TATA POWER CO LTD?
a) S Padmanabhan
b) Vikram Desai
c) Aditya Choudhari
d) Mohan Sekhar

ANS - A
2.  WHICH BANK HAS TIED UP WITH LIFE INSURANCE CORPORATION OF INDIA TO BOOST VENTURE CAPITAL INVESTMENT IN MSME SECTOR?
a) Securities and Exchange Board of India (SEBI)
b) Reserve Bank of India (RBI)
c) Small Industries Development Bank of India (SIDBI)
d) National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD)

ANS - C
3.  IN WHICH STATE THE INTERNATIONAL CONFERENCE ON “YOGA FOR DIABETES” WAS ORGANIZED?
a) Uttar Pradesh
b) New Delhi
c) Maharashtra
d) Haryana

ANS - B
4.  WHO OF THE FOLLOWING HAS BEEN APPOINTED AS THE NEW UK’S AMBASSADOR TO EUROPEAN UNION AFTER THE RESIGNATION OF SIR IVAN ROGERS?
a) Sir Michael Arthur
b) Sir James Bevan
c) Sir Dominic Asquith
d) Sir Tim Barrow

ANS - D
5.  WITH WHICH INDUSTRY  THE GUWAHATI BIOTECH PARK ORGANIZED THE ASSAM BIOTECH CONCLAVE 2017?
a) The Confederation of Indian Industry (CII)
b) Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI)
c) Federation of Industry & Commerce of North Eastern Region (FINER)
d) North East Federation on International Trade (NEFIT)

ANS - C
6.  WHICH MINISTRY HAS LAUNCHED AN IPR ENFORCEMENT TOOLKIT FOR THE POLICE DEPARTMENT OF ALL THE STATES TO ENABLE THEM BETTER DEAL WITH IP CRIMES?
a) Ministry of Commerce and Industry
b) Ministry of Law and Justice
c) Ministry of External Affairs
d) Ministry of Heavy Industries and Public Enterprises

ANS - A
7.  WHO HAS BEEN APPOINTED AS THE MD FOR IBM’S INDIA OPERATIONS REPLACING VANITHA NARAYANA?
a) Sanjay Kapoor
b) Akshay Patra
c) Rekha Menon
d) Karan Bajwa

ANS - D
8.  GANGMUMEI KABUI  WHO DIED RECENTLY WAS FORMER MINISTER OF WHICH STATE?
a) Arunachal Pradesh
b) Mizoram
c) Manipur
d) Assam

ANS - C
9.  NAME THE BOOK ON THE FORMER PRESIDENT APJ ABDUL KALAM RECENTLY RELEASED BY THE VICE PRESIDENT HAMID ANSARI.
a) Dr. A.P.J. Abdul Kalam as People’s President
b) The People’s President A.P.J. Abdul Kalam
c) A.P.J. Abdul Kalam’s Journey as President
d) President Dr. A.P.J. Abdul Kalam

ANS - B
10.  WHICH ACCIDENT INSURANCE SCHEME LAUNCHED BY THE KARNATAKA BANK FOR ITS SAVING BANK ACCOUNT CUSTOMERS?
a) KBL Insurance
b) KBL Bima Yojana
c) KBL Suraksha Bima
d) KBL Suraksha

ANS - D


Share:

0 comments:

Post a Comment

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS