Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Showing posts with label GK Questions. Show all posts
Showing posts with label GK Questions. Show all posts

Saturday, March 30, 2019

DAILY GK DOSE – 30 MARCH 2019 Questions and Answers on the Basis of Daily Current Affairs


DAILY GK DOSE – 30 MARCH 2019
Questions and Answers on the Basis of Daily Current Affairs
Share:

Saturday, January 2, 2016

GK Questions Asked in IBPS Clerk Mains Exam Held on 2nd Jan. 2015 (Morning Shift)

GK Questions Asked in IBPS Clerk Mains Exam 2016
Exam Held on 02nd Jan. 2015 (Morning Shift)
Those who miss out our DailyGK.IN previous post related to the IBPS Clerk Mains Exam Analysis post can CLICK HERE To access that post.
General Awarness- EASY
Sr. No
Question
Answer
1.
BSBC-Basel Committee on banking Supervision is related to
Banking Industry 
2.
Head-quarter of  Indian bank
IDFC head Quarters
Chennai
Mumbai
3
Nai manzil scheme
Bridge lack of skills in minorities
4
India’s first Credit Information Company
CIBIL
5
Mount Abu located in Which state
Rajasthan
6
UNU stands for
United Nations University

7
Commonwealth's new Secretary General

Patricia Scotland
8
Syria Capital
Damascus
9
KVP lock period
30 Months
10

Rajiv Gandhi Khel Ratna award -
Mahatma Phule Sant award 2015-
Sania Mirza
Arundhati Roy
11
Which bank has recently closed its business
HSBC Holdings Plc

12
Ist Micro Finance Company to change into Bank
Bandhan Bank

14
Bricks Media Summit Held in

Beijing, China

15
Sunil Narayan play for which country
West Indies
16
CRAR full form

Capital to Risk (Weighted) Assets Ratio

17
Atal Pension Yojna Replace which Scheme

Swavalamban
18
White label ATM- FDI
100%
19
Export risk insured by which financial institution
ECGC
20
Banking ombudsmen appoint by
RBI
21
Dachigam National park
Jammu and Kashmir
22
Literacy rate-Census 2011
74.04

23
Bank Bureau Board top official
- RBI governor
24
NHB regulator
RBI
25
Frank Tyson cricketer country
England
26
1st bharat ratna scientist
 CV Raman

27
Sushma swaraj constituency
Vidisha
28
Bhartiya Maliha Bank CMD who recently became CMD of PNB
Usha Subramaniumam
30
Davis Cup 2015 winner
Great Britain
31
IMF recently included which country’s currency in its basket (SDR)
Yuan (Renminbi)

32
RIDF R stand for

Rural
33
World Bank’s International Bank for Reconstruction and Development Head office
Washington DC
34
Three sub yojnas Shishu, Kishor & Tarun loan schemes under 
MUDRA
35
DRDO Highest Reseach Centre in which state
Leh, Ladakh, J&K
36
Physical Noble Prize Winners
Takaaki Kajita and Arthur B. McDonald
37
time limit given to Small Banks to be in Operation
18 Months
38
Housing for all till
2022
39
Voters Day
25 JAN
40
D-SIB other than ICICI
SBI
Share:

Tuesday, August 18, 2015

WEEKLY GK QUIZ 13-19 AUGUST 2015 - TEST YOUR KNOWLEDGE NOW

WEEKLY GK QUIZ 19 - AUG
Shared By: WWW.DailyGk.IN

1. The Indian football team has been ranked _______ in the latest FIFA rankings?
A) 161st                                         B) 156th
C) 148th                                        D) 160th
2. Which IIT college has signed a MoU with the Law School of George Washington University (GWU) for students and faculty exchange?
A) IIT Mumbai                             B) IIT Kharagpur
C) IIT Kanpur                              D) IIT Delhi
3. With which country India has inked MoU to boost ties in New and Renewable Energy?
A) Indonesia                                B) Japan
C) Mozambique                           D) US
4. South Indian based Cycle Agarbathi has roped ________ as its brand ambassador?
A) Debni Kumari                         B) Amitabh Bachchan
C) Gopi Chand                             D) Saina Nehwal
5. Which state government has decided to name the gold trophy of the state school science festival, after former president APJ Abdul Kalam?
A) Kerala                                      B) Madhya Pradesh
C) Tamil Nadu                             D) Maharashtra
6. Who has been appointed as Governor of Bihar?
A) Ram Nath Kovind                   B) Somesh Rai
C) Kiran Vimla                             D) Pratap Singh
7. Which city has topped the Swachh Bharat rankings among 476 cities in the country?
A) Mysore                                                B) Chennai
C) Bhopal                                     D) Tumkuru
8. Who has been appointed as governor of Himachal Pradesh?
A) Acharya Dev Vrat                  B) Narain Rathore
C) Shakti Rao                               D) Arvind Rai
9. The ‘Yodha Park’ has inaugurated to mark 50 years of the 1965 Indo-Pak war in___?
A) Mathura city                           B) Jodhpur
C) Srinagar                                   D) New Delhi
10. Who was George Cole?
A) scientist                                   B) sports person
C) TV actor                                  D) geologist
11. Global satellite named ‘GlobalSat for DRR’ has been proposed to be named after___?
A) Bhimsen Joshi                         B) Abdul Kalam
C) CN Rao                                     D) Atal Bihari Vajpayee
12. Who was Sean Price?
A) movie director                        B) politician
C) music composer                     D) scientist
13. Who won Ramanujan Prize for 2015:
A) Amalendu Krishan                 B)  Neha Sharma
C) Karan Menon                          D)  Ashok choudary
14. When is National Handloom Day is observed:
A) 7 Aug                                       B)  9th Aug
C)  7th July                                                D) 4th aug
15. Who got Germany’s highest civilian award ‘order of merit’:
A) Amelic Maurremo                  B) Ragavendra Gadagkar
C) Amant Parsad                         D) APL Abdul Kalam
16. When is Hiroshima Day is observed:
A) 6th Aug                                     B) 9th Aug
C) 10th Aug                                   C) 3rd Aug
17. Who is signed up for Tiger Ambassador in Maharashtra:
A) Amir khan                               B) Salman Khan
C) Shahrukh Khan                       D) Amitabh Bachchan
18. Which player’s name is recommended for Khel Ratna:
A) Sania Nehwal                          B) Sania Mirza
C) Deepika Kumari                      D) Laxmi Rani
19. Who is the Director of Securities Exchange Board of India:
A) Y.V. Reddy                               B) U K Sinha
C) Ashwin Kumar                        D)  H R Khan
20. Which city is topped in Swachh Bharat Rankings:
A) Mysore                                    B) Bangalore
C) Kerala                                      D) Punjab

ANSWER
1) B
2) B
3) C
4) B
5) A
6) A
7) A
8) A
9) A
10) C
11) B
12) C
13) A
14) A
15) B
16) A
17) D
18) B
19) B
20) A
Share:

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS