Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Showing posts with label WEEKLY GK QUIZ. Show all posts
Showing posts with label WEEKLY GK QUIZ. Show all posts

Wednesday, September 7, 2016

Weekly Current Affairs PPT For All Examination (1st to 7 Sept 2016 )

Here we are going to share weekly Current Affairs. We share the link below , to download the PPT related to the Current affairs.

To Access CLICK HERE
Share:

Sunday, August 30, 2015

WEEKLY GK QUIZ QUESTIONS AND ANSWERS 26 JULY 2015

WEEKLY GK QUIZ 26 - AUG
Shared By: WWW.DailyGk.IN

1. The Indian football team has been ranked _______ in the latest FIFA rankings?
A) 161st                                         B) 156th
C) 148th                                        D) 160th
2. Which IIT college has signed a MoU with the Law School of George Washington University (GWU) for students and faculty exchange?
A) IIT Mumbai                             B) IIT Kharagpur
C) IIT Kanpur                              D) IIT Delhi
3. With which country India has inked MoU to boost ties in New and Renewable Energy?
A) Indonesia                                B) Japan
C) Mozambique                           D) US
4. South Indian based Cycle Agarbathi has roped ________ as its brand ambassador?
A) Debni Kumari                         B) Amitabh Bachchan
C) Gopi Chand                             D) Saina Nehwal
5. Which state government has decided to name the gold trophy of the state school science festival, after former president APJ Abdul Kalam?
A) Kerala                                      B) Madhya Pradesh
C) Tamil Nadu                             D) Maharashtra
6. Who has been appointed as Governor of Bihar?
A) Ram Nath Kovind                   B) Somesh Rai
C) Kiran Vimla                             D) Pratap Singh
7. Which city has topped the Swachh Bharat rankings among 476 cities in the country?
A) Mysore                                                B) Chennai
C) Bhopal                                     D) Tumkuru
8. Who has been appointed as governor of Himachal Pradesh?
A) Acharya Dev Vrat                  B) Narain Rathore
C) Shakti Rao                               D) Arvind Rai
9. The ‘Yodha Park’ has inaugurated to mark 50 years of the 1965 Indo-Pak war in___?
A) Mathura city                           B) Jodhpur
C) Srinagar                                   D) New Delhi
10. Who was George Cole?
A) scientist                                   B) sports person
C) TV actor                                  D) geologist
11. Global satellite named ‘GlobalSat for DRR’ has been proposed to be named after___?
A) Bhimsen Joshi                         B) Abdul Kalam
C) CN Rao                                     D) Atal Bihari Vajpayee
12. Who was Sean Price?
A) movie director                        B) politician
C) music composer                     D) scientist
13. Who won Ramanujan Prize for 2015:
A) Amalendu Krishan                 B)  Neha Sharma
C) Karan Menon                          D)  Ashok choudary
14. When is National Handloom Day is observed:
A) 7 Aug                                       B)  9th Aug
C)  7th July                                                D) 4th aug
15. Who got Germany’s highest civilian award ‘order of merit’:
A) Amelic Maurremo                  B) Ragavendra Gadagkar
C) Amant Parsad                         D) APL Abdul Kalam
16. When is Hiroshima Day is observed:
A) 6th Aug                                     B) 9th Aug
C) 10th Aug                                   C) 3rd Aug
17. Who is signed up for Tiger Ambassador in Maharashtra:
A) Amir khan                               B) Salman Khan
C) Shahrukh Khan                       D) Amitabh Bachchan
18. Which player’s name is recommended for Khel Ratna:
A) Sania Nehwal                          B) Sania Mirza
C) Deepika Kumari                      D) Laxmi Rani
19. Who is the Director of Securities Exchange Board of India:
A) Y.V. Reddy                               B) U K Sinha
C) Ashwin Kumar                        D)  H R Khan
20. Which city is topped in Swachh Bharat Rankings:
A) Mysore                                    B) Bangalore
C) Kerala                                      D) Punjab

ANSWER
1) B
2) B
3) C
4) B
5) A
6) A
7) A
8) A
9) A
10) C
11) B
12) C
13) A
14) A
15) B
16) A
17) D
18) B
19) B
20) A
Share:

Tuesday, August 18, 2015

WEEKLY GK QUIZ 13-19 AUGUST 2015 - TEST YOUR KNOWLEDGE NOW

WEEKLY GK QUIZ 19 - AUG
Shared By: WWW.DailyGk.IN

1. The Indian football team has been ranked _______ in the latest FIFA rankings?
A) 161st                                         B) 156th
C) 148th                                        D) 160th
2. Which IIT college has signed a MoU with the Law School of George Washington University (GWU) for students and faculty exchange?
A) IIT Mumbai                             B) IIT Kharagpur
C) IIT Kanpur                              D) IIT Delhi
3. With which country India has inked MoU to boost ties in New and Renewable Energy?
A) Indonesia                                B) Japan
C) Mozambique                           D) US
4. South Indian based Cycle Agarbathi has roped ________ as its brand ambassador?
A) Debni Kumari                         B) Amitabh Bachchan
C) Gopi Chand                             D) Saina Nehwal
5. Which state government has decided to name the gold trophy of the state school science festival, after former president APJ Abdul Kalam?
A) Kerala                                      B) Madhya Pradesh
C) Tamil Nadu                             D) Maharashtra
6. Who has been appointed as Governor of Bihar?
A) Ram Nath Kovind                   B) Somesh Rai
C) Kiran Vimla                             D) Pratap Singh
7. Which city has topped the Swachh Bharat rankings among 476 cities in the country?
A) Mysore                                                B) Chennai
C) Bhopal                                     D) Tumkuru
8. Who has been appointed as governor of Himachal Pradesh?
A) Acharya Dev Vrat                  B) Narain Rathore
C) Shakti Rao                               D) Arvind Rai
9. The ‘Yodha Park’ has inaugurated to mark 50 years of the 1965 Indo-Pak war in___?
A) Mathura city                           B) Jodhpur
C) Srinagar                                   D) New Delhi
10. Who was George Cole?
A) scientist                                   B) sports person
C) TV actor                                  D) geologist
11. Global satellite named ‘GlobalSat for DRR’ has been proposed to be named after___?
A) Bhimsen Joshi                         B) Abdul Kalam
C) CN Rao                                     D) Atal Bihari Vajpayee
12. Who was Sean Price?
A) movie director                        B) politician
C) music composer                     D) scientist
13. Who won Ramanujan Prize for 2015:
A) Amalendu Krishan                 B)  Neha Sharma
C) Karan Menon                          D)  Ashok choudary
14. When is National Handloom Day is observed:
A) 7 Aug                                       B)  9th Aug
C)  7th July                                                D) 4th aug
15. Who got Germany’s highest civilian award ‘order of merit’:
A) Amelic Maurremo                  B) Ragavendra Gadagkar
C) Amant Parsad                         D) APL Abdul Kalam
16. When is Hiroshima Day is observed:
A) 6th Aug                                     B) 9th Aug
C) 10th Aug                                   C) 3rd Aug
17. Who is signed up for Tiger Ambassador in Maharashtra:
A) Amir khan                               B) Salman Khan
C) Shahrukh Khan                       D) Amitabh Bachchan
18. Which player’s name is recommended for Khel Ratna:
A) Sania Nehwal                          B) Sania Mirza
C) Deepika Kumari                      D) Laxmi Rani
19. Who is the Director of Securities Exchange Board of India:
A) Y.V. Reddy                               B) U K Sinha
C) Ashwin Kumar                        D)  H R Khan
20. Which city is topped in Swachh Bharat Rankings:
A) Mysore                                    B) Bangalore
C) Kerala                                      D) Punjab

ANSWER
1) B
2) B
3) C
4) B
5) A
6) A
7) A
8) A
9) A
10) C
11) B
12) C
13) A
14) A
15) B
16) A
17) D
18) B
19) B
20) A
Share:

Wednesday, August 5, 2015

WEEKLY GK QUESTIONS QUIZE 29 JULY- 5 AUG 2015

WEEKLY GK QUIZ 5 - AUG
Shared By: WWW.DailyGk.IN

1. When is World Youth skill day is observed:
a. 15th July                                    b. 16th July
c.   11th June                                d. 21st June
2. Which committee is formed on Financial inclusion:
a. Deepak Mohanty                     b. Rajeev Sharma
c.   Rajesh Shukla                         d. Neha Sharma
3. Who is the head of BCCI:
a. Kapil Dev                                  b. Sunil Gavaskar
c.   Ravi Shankar                          d Jagmohan Dalmiya
4. Who won champion of change award:
a. Neha Kattar                              b. Sunita Wiswanath
c.   Ashok Kumar                         d. Vijay Sharma
5. World Bank signed $ 250 million loan pact with India for which state:
a. Kerala                                       b. Punjab
c.   H.P                                           d. Andra  Pradesh
6. India has signed Currency Swap deal with which country:
a. Sri Lanka                                  b. USA
c.   Japan                                       d. China
7. Who is Union Minister of Consumer Affairs, Food and Public Distribution:
a. Venkiah Naidu                         b. Ram Vilas Paswan
c.   Radha Mohan                         d. Simarti Irani
8. Which country recently offered help to India in cleaning Ganga:
a. Israel                                         b. UK
c.   Iraq                                         d. Japan
9. Name the player who sets world record in 1500 m at Monaco diamond League:
a. Genzebe DiBaba                      b. Gratlin
c.   Rakesh Khanna                      d. Amelie Mauresmo
10. Who is appointed as new chairman of Narmada Valley Development Authority:
a. Rakesh Sahini                          b. Rajesh Kumar
c.   Bhanu Partap                         d. Pradeep
11. Which company is going to launch white Fi technology in India:
a. HCL                                           b. Microsoft
c.   IBM                                          d. Nokia
12. Which city is selected by UNESCO as city of Music:
a. Varanasi                                   b. Kerala
c.   Karnataka                               d. Bihar
13. Who is appointed as New chairman of IPL:
a. Rajiv Shukla                             b. Jagmohan Dalmiya
c.   Kapil Dev                                d. Sachin Tendulkar
14. Which country imports maximum goods from India:
a. Sri Lanka                                  b. USA
c.   China                                       d. Britain
15.  When is Nelson Mandela International Day is observed:
a. 15th July                                                b. 18th July
c.   21st June                                  d. 10th July
16. Who amongst the following recently resigned from the post of Presidentship of FIFA :
a. Hindol Seng                              b. Sepp Blatter
c.   John Watler                            d. Kem Johnson
17. Who is appointed as Chief Economist of IMF:
a. Maurice Obstfeld                     b. Christine Logard
c.   Jim Yong Kim                          d. Ban Ki Mon
18. Which country is going to build Choppers with India:
a. Russia                                       b. Israel
c.    USA                                         d. UK
19. Name the player who is inducted into the International Tennis hall of fame:
a. Amelie Mauresmo                   b. Sania Mirza
c.   Novak Djokovic                      d. Andy Murrah
20. Where is the Headquarter of Indian Space Research Organisation:
a. Bengaluru                                b. Karnataka 
c.   Kerala                                     d. Chennai

ANSWERS
1) A
2) A
3) D
4) B
5) D
6) A
7) A
8) A
9) A
10) A
11) B
12) A
13) A
14) A
15) B
16) B
17) A
18) A
19) A
20) A
Share:

DAILY GK

DAILY GK
DAILY CURRENT AFFAIRS