Daily GK Updates & Daily News in India with free current affairs. You will get free Current affairs on Daily Basis and GK questions which will help you in Banking and SSC Exams. Daily News in India. Check this Current affair page on daily basis for the improvement of General awareness section. Free GK Quiz on Daily Basis.

Follow by Email For Daily Alerts

Showing posts with label English Quiz. Show all posts
Showing posts with label English Quiz. Show all posts

Friday, March 11, 2016

ENGLISH QUIZ-12 BASED ON SPOTTING THE ERROR

ENGLISH QUIZ-12 BASED ON
SPOTTING THE ERROR
1. Don’t think you can say unpleasant things (1)/ about someone behind his back (2)/ and not found out(3)/ no error (4)
a. 1                            
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

2. The Americans speak (1)/ different from us (2)/ though our grammar is the same (3)/ no error (4)
a. 1                            
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

3. This is an instance (1)/ of the blind (2)/ leading the blinds (3)/ no error (4)
a. 1                            
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

4. He took to drink (1)/ to lessen (2)/ his mental worries (3)/ no error (4)
a. 1                            
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

5. My father could lead (1)/ a full and happy life (2)/ without spending lot of money. (3)/ no error (4)
a. 1                            
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

6. All India broadcasted (1)/ a very good programme (2)/ this morning (3)/ no error (4)
a. 1                            
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

7. There were so much cattle (1)/ on the road that (2)/ it was difficult to drive safely (3)/no error (4)
a. 1                            
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

8. What could have provoked him to behave (1)/ in such a rude manner (2)/ at dinner last night ?(3)/ no error (4)
a. 1                            
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

9. They were rich zamindars in the thirties (1)/ but now they have failed on the evil days(2)/ and have lost much of their property.(3)/ no error (4)
a. 1                            
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

10. The foreign ambassador was (1)/ both noted for his charm maners (2)/ as well as his wide knowledge of languages. (3)/ no error (4)
a. 1                            
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

ANSWERS
1.C, 2.B, 3.C, 4.A, 5.C, 6.A, 7.A, 8.A, 9.A, 10.C
                                                       
Share:

Thursday, March 10, 2016

English Quiz-11 Based on Conjunction

ENGLISH QUIZ-11 BASED ON CONJUCTION
1. She has lots of money (1)/ and she have not (2)/ purchase a new car (3)/no error (4)
a. 1                
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

2. She is not only (1)/ sympathetic to the rich patients (2)/ but also to the poor ones.(3)/ no error (4)
a. 1                
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

3. Because she is intelligent (1)/ therefore she secures highest marks (2)/ in her class (3)/no error (4)
a. 1                
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

4. It was almost five months ago (1)/ since she write a letter (2)/ to me (3)/ to remind me of my promise. (4)
a. 1                
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

5. The inspector was doubtful (1)/ that the man who had been run over (2)/ by the truck had (3)/ less therefore more than a day(4)
a. 1                
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

6. He instructed me (1)/ that I should do (2)/ all the work as quickly (3)/ like him.(4)
a. 1                
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

7. Seldom or (1)/ ever have I sent (2)/ a beggar away without (3)/ giving him something.(4)
a. 1                
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

8. The teacher used (1)/ the students to (2)/ go through the notes as many times as possible(3)/ lest they would fail. (4)
a. 1                
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

9. He asked me (1)/ that why I was not appearing (2)/ in the examination (3)/ no error (4)
a. 1                
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

10. Most of the founding (1)/ of our constitution are (2)/ so reversed as Ambedkar (3)/ if not make (4)
a. 1                
b. 2                            
c. 3                            
d. 4
ANSWER
1.B, 2.A, 3.B, 4.B, 5.B, 6.D, 7.B, 8.D, 9.B, 10.C
Share:

Wednesday, March 9, 2016

ENGLISH QUIZ-10 BASED ON CONJUNCTION

ENGLISH QUIZ-10 BASED ON CONJUNCTION
1. She was not (1)/ so well versed in English (2)/ that they (3)/ had excepted. (4)
a. 1                
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

2. He not only comes (1)/ here for having lunch (2)/ but also for having a glimpse of (3)/ the beautiful sales girls (4)
a.  1               
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

3. I cannot permit you (1)/ to leave the class (2)/ unless the teacher comes (3)/ and instructs me in the matter.(4)
a.   1              
b. 2                            
c. 3                            
d. 4
4.  The patient would not (1)/ have died (2)/ when the doctor had (3)/ come in time (4).
a.  1               
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

5. Three years have passed (1)/ that I returned from (2)/ USA and settled here.(3)/ no error (4)
a.  1               
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

6. The captain asked (1)/ the players to go (2) /to market and buy some fruits (3)/ as apples, oranges, bananas etc.(4)
a.   1              
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

7. Both the rich (1)/ along with the poor (2)/ are responsible for a great many lives (3)/ with which our country is influenced (4)
a.   1              
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

8.  Since the festival of Diwali is approaching (1)/ so my son has bought (2)/ many fireworks (3)/ as rockets, crackers etc.(4)
a.   1              
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

9. The thief had (1)/ hardly put the cash (2)/ in his pocket (3)/ when another problem cropped up (4)
a.   1              
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

10. No sooner did we (1)/ find out a solution (2)/ to the problem (3)/ when another problem eropped up (4)
a.  1               
b. 2                            
c. 3                            
d. 4
ANSWERS:

1.C, 2.A, 3.C, 4.C, 5.A, 6.D, 7.B, 8.D, 9.D, 10.D
Share:

Tuesday, March 8, 2016

ENGLISH QUIZ-9 BASED ON SPOTTING THE ERROR

ENGLISH QUIZ-9 BASED ON
SPOTTING THE ERROR

1. Many  a man (1) / have been (2)/ working under me (3)/ none of these (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

2. I told him (1)/ the story (2)/ in details (3)/ to make him understand it fully. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

3. Different authorities (1)/ defines (2)/ intelligence in different ways (3)/ none of these. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

4. The old man (1)/ told his sons (2)/ that there was no such thing (3)/ like luck. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

5. Everyone knows (1)/ that the tiger (2)/ is faster (3)/ of all animals. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

6. Sakshi wrote an essay (1)/ so well that (2)/ her teacher was (3)/ very pleased with her. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

7. The conference was (1)/ attended (2)/ by more than (3) one hundred delegates. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

8. This is (1)/ one of the most (2)/ interesting book (3)/ I have ever read. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

9. Ram was happy (1)/ that Rita and her sister was going (2)/ by the same train (3)/ the next day (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

10. –
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

ANSWERS:
1.B, 2.C, 3.B, 4.D, 5.D, 6.A, 7.C, 8.C, 9.B, 10.A,

Share:

Sunday, March 6, 2016

ENGLISH QUIZ-8 BASED ON SPOTTING THE ERROR

ENGLISH QUIZ-8 BASED ON
SPOTTING THE ERROR
1. The doctor (1)/ did not (2)/ ask mohan (3)/ the time. (4)
a. 1                            
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

2. How do (1)/ Vinoba appeal (2)/ to the (3)/ land lords? (4)
a.  1                           
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

3. Bats are (1)/ sometime seen (2)/ in our (3)/ houses. (4)
a.   1                          
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

4. I am glad (1)/ rex never saw (2)/ a trained (3)/ police dog jump. (4)
a.  1                           
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

5. His (1)/ son met (2)/ him (3)/ on the door. (4)
a.  1                           
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

6. The plane (1)/ was to (2)/ take off (3)/ at 6 a.m. (4)
a.  1                           
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

7. This is (1)/ our attitudes (2)/ towards (3)/ Ahimsa and Truth. (4)
a.  1                           
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

8. I caught him (1)/ from the hand (2)/ and began (3)/ to plead. (4)
a.  1                           
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

9. We ought (1)/ not to (2)/ speak ill (3)/ for others. (4)
a.  1                           
b. 2                            
c. 3                            
d. 4

10. Radha works (1)/ Harder than (2)/ I did (3) / her age. (4)
a.  1                           
b. 2                            
c. 3                            
d. 4
ANSWERS
1.D,2.A,3.B,4.D,5.D,6.C,7.B,8.B,9.D,10.D
Share:

Friday, March 4, 2016

English Quiz-7 Based on Spotting the Error

ENGLISH QUIZ-7 BASED ON SPOTTING THE ERROR
1. Many  a man (1) / have been (2)/ working under me (3)/ none of these (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

2. I told him (1)/ the story (2)/ in details (3)/ to make him understand it fully. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

3. Different authorities (1)/ defines (2)/ intelligence in different ways (3)/ none of these. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

4. The old man (1)/ told his sons (2)/ that there was no such thing (3)/ like luck. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

5. Everyone knows (1)/ that the tiger (2)/ is faster (3)/ of all animals. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

6. Sakshi wrote an essay (1)/ so well that (2)/ her teacher was (3)/ very pleased with her. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

7. The conference was (1)/ attended (2)/ by more than (3) one hundred delegates. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

8. This is (1)/ one of the most (2)/ interesting book (3)/ I have ever read. (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

9. Ram was happy (1)/ that Rita and her sister was going (2)/ by the same train (3)/ the next day (4)
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

10. –
a. 1                            
b. 2                                        
c. 3                                        
d. 4

ANSWERS:
1.B, 2.C, 3.B, 4.D, 5.D, 6.A, 7.C, 8.C, 9.B, 10.A,

Share: